Дестинации за сватбена фотография

професионален фотограф
Защо да използваме услугите на професионален фотограф
16.02.2017
фотограф за бал
Фотограф за бала
24.05.2017
фотограф сватби

Тук ще намерите практични съвети и идеи за интересни  дестинации за сватбена фотография, на които да запечатате радостните моменти от встъпването в брак. За удобство снимките  могат да се направят на спокойствие след сватбата, когато няма да бъдете притеснени от гостите, обстановката, времето и други неща, които не сте предвидили. Така, за няколко часа ще може да отдадете цялото си внимание на тези снимки, за да станат наистина вълнуващи.

В България има разнообразни, интересни и красиви дестинации за сватбена фотография. Дайте полет на  въображението си и направете сватбената си фотосесия, където си харесате: можете да бъдете сред гора или поле, в планина или на морето, в градския парк, сред руините на археологически разкопки или да влезете в ролята на любими персонажи от филми. А защо не и да изберете лукса и да наемете подходящ хотел или сграда за тази цел?

Ако сте в София, може да изберете да направите снимки при Националната художествена галерия, Президентството, ул. Московска, Руската църква, Народната библиотека, Квадрат 500, колоните на ЦУМ, въобще разстоянието от ЦУМ до Докторската градина. Добре се поддържа и паркът зад Националната галерия, където може да намерите романтични местенца и пейки.Освен, че интересната архитектура на сградите, ако снимате през деня, тези места ще осигурят шарена или плътна сянка, която да позволи добри снимки.

Може да направите снимки и на Витоша, но когато подготвяте фотосесията, вземете предвид и времето за отиване и връщане.

Подходящо място  за сватбена фотосесия е парк “Врана”, но се поинтересувайте предварително, защото се иска разрешение за снимане.

Ако решите да снимате в някой парк, примерно Борисовата градина, Южния парк или градинката пред Народния театър или на друго подобно място, изберете подходящо време, когато няма много хора наоколо, които да пречат на сватбената фотосесия.

Може да смените коренно обстановката и да направите снимките на закрито, като пример може да посочим хотел Хилтън или Кемпински.

Не пропускайте и възможността да направите и улични снимки. Може да изберете централните софийски улици или някоя по-малка уличка с красиви сгради. Така може да се възползвате от моментната обстановка, да правите щури неща, за които после ще се сещате с усмивка.

Сватбена фотография – места из страната

Освен в София, има много подходящи дестинации за сватбена фотография и в страната. Ще споменем накратко някой от тях: Велико Търново и крепостта Царевец, амфитеатъра в Пловдив, Родопите, Рилските езера, морето – тук може да направите фотосесия с рибарски лодки, игри на плажа, романтични снимки по залез. Шипка, Арбанаси, водопадите – примерно Крушунския водопад е много красив… .

В страната ни има прекрасни, подходящи места за снимки сред исторически забележителности – вече споменахме Велико Търново, Плиска и др. или просто сред природата.  Направете си вълнуващо сватбено пътешествие сред красотите на България и безценните ни късчета история и на техния фон направете невероятна фотосесия. Ако решите да пътувате до по-далечни дестинации за сватбена фотография, предвидете всичко, за да не останете неприятно изненадани при проблеми.

Сватбена фотография – кога стават най-хубавите снимки?

Имайте предвид, че когато планирате сватбената фотосесия, най-доброто време за снимки е сутрин рано или надвечер, по залез. Тогава светлината е по-мека и подходяща за снимки, обедната светлина пада отгоре и е силна, и за това за обедните снимки трябва да се изберат подходящи сгради, които хвърлят плътни сенки и при тях има отразена светлина, което ще смекчи ситуацията.

Когато планирате своята сватба, обсъдете с фотографа идеите си за различни дестинации за сватбена фотография. Споделете своите предпочитания, интереси и желания, поискайте мнение от сватбеният фотограф и той базирайки се на своите опит и практика  ще ви насочи кои места са подходящи за перфектна фотосесия.

За повече информация се свържете с мен на. За контакти: +359 887 54 98 64  email: nparvanov.photography@gmail.com   и заедно ще обсъдим всички подробности за вашата сватбена фотосесия. Моя е грижата да запечатам в прекрасни фотографии, този вълнуващ момент от вашия живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *