Избор на фотограф при кръщение

Сватбена торта
30.04.2016
Професионални детски снимки
24.06.2016

 

Важно е да се избере добър фотограф при кръщение на деца, защото това е важен ритуал, който се изпълнява само веднъж в живота.

Кръщението е църковен ритуал, тайнство за посвещаване на детето в християнството. Вярва се, че когато детето се кръсти, то вече е под божествената защита.

Важно е да се избере  подходящ кръстник на детето. Той ще бъде негов духовен водач и съветник в живота, трябва да има определени качества за да може да изпълнява тази роля.

Ритуала се извършва в храм, от избрания свещеник. Според ритуала трябва да се носят някои предмети – хавлия, сапун, свещ, пита, червено вино, мед, бонбони, кат нови дрехи за детето, кутия и медальон с кръст.

Кръстникът държи детето и свещ, а свещеникът чете молитва. Той помазва детето с миро и казва името му. След това детето се потапя  три пъти в купола  със светена вода и се обвива в хавлията, а след това се облича с новите дрехи. Свещеника отрязва кичур коса и я слага в кутията. Ритуалът продължава в задаване на въпроси , по приемане на християнската вяра. Кръстникът отговаря вместо своя кръщелник. Накрая питата, виното и меда се освещават.

Този светъл ритуал е хубаво да се запечата в красиви фотографии. Хубави снимки на закрито се правят трудно, затова за предпочитане е да се ползват услугите на професионален фотограф при кръщение на детето. Професионалните снимки от кръщението ще са светъл спомен от него, пазени в семейния албум или поставени в рамка.

 

Важни кадри от кръщението, които фотографа трябва да улови:

Ритуалните предмети

Ритуалните предмети се подбират с такова внимание и изглеждат много красиво, затова е хубаво да им се направи снимка.

Вземането, „открадването” на детето от кръстника .

Това е интересна част от ритуала. Разбира се в повечето случаи майката не само е съгласна, но и държи на кръщението. Но открадването на детето е останало като обредна традиция и много хора го намират за забавно.

Влизането в храма.

Детето бива внесено в храма нехристиянче, и след минути това ще се промени, затова е стъпка от ритуала по кръщението.

Кръстника с детето в ръце и със свещта. Съществената част от ритуала по кръщение.

Поливането на детето със светена вода.

Следващата много важна част от кръщението. Водата е символ на пречистване и е свързана със сцена от Библията, в която Йоан Кръстител дава свето кръщение на Исус Христос, в река Йордан.

Детето с новите дрешки.

Чудесни снимки ще станат с новопокръстеното християнче, в чисти и нови дрешки.

Слагането на медальона с кръст.

Кръстът е символ на християнството и кръстникът го подарява на своя кръщелник.

На прага на храма.

Кръстникът, детето и щастливите гости, отново пред храма, но вече след извършения ритуал.

Предаването на вече кръстеното дете, от кръстника на майка му.

Това е трогателен момент и традиция, която заслужава да се запечата във фотография. Духовният наставник на детето, го връща на майка му, за да се грижи за него, вече като християнче.

Кръщението е един от важните празници в семейството, на който роднините се събират за да се порадват заедно на събитието. Хубави снимки за семейния албум се получават, когато хората са весели и щастливи. Събитие с духовен смисъл за хората, носи много светлина, която ще освети и направените в този ден фотографии. За това е важно да изберете добър фотограф при кръщение, който да увековечи този паметен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *