Непринудени моменти

фотограф цени
История на фотографията
26.11.2016
История на сватбената фотография
30.12.2016
сватбен фотограф софия цени

Сватбен фотограф разказва

Непринудени моменти при провеждане на събития

Желани ли са непринудените моменти при провеждане на събития? При организирането на събития всичко се планира, за да премине перфектно. Заснемането на събитията е една от задачите. Обикновено организаторите имат идея, какво трябва да се хване в кадър и представят изискванията си на фотографа. Той от своя страна спазва освен дадената му задача и някои технически правила, за да се получат добри снимки.

В събитията обаче участват много хора, всеки със своя характер, навици, темперамент и колкото и да се придържат към съставения план, човешките реакции и емоции са непредвидими. И тези непринудени случки правят събитията мили, топли и незабравими. Наред с планираните снимки, фотографът улавя тези непринудени моменти от събитията и ги превръща в неповторими фотографии. Не е лесно да се следи навсякъде и да се действа бързо, за да се хванат събития, които отминават за миг. Необходим е голям опит и усет за да реагира фотографа светкавично на спонтанните случки, които си струва да бъдат запечатани в снимка.

Фотография на деца

Най-голяма вероятност за страхотни не планирани снимки има, когато на събитията присъстват деца. Те трудно се задържат на едно място и колкото да се стараят да бъдат послушни, следват своите пориви, предизвиквайки интересни случки. Тяхната силна емоционалност е изписана на лицата им, давайки чудесна възможност на фотографа да покаже събитието през детския поглед. А всяко тяхно действие е непредвидимо, дори за самите тях, защото те все още изследват света и не винаги знаят какво ще последва.
Присъствието на децата, кара и възрастните да реагират по-емоционално, защото е трудно да не изпаднат в умиление, гледайки малките палавници.

Разбира се и възрастните не са имунизирани срещу спонтанни действия. В голяма група хора възникват сложни и странни взаимодействия, които често водят до непредвидени случки. И фотографа просто трябва да е бдителен и да следи къде какво се случва, за да не пропусне непринудени моменти при провеждане на събитията.

Изготвено от сватбен фотограф: Николай Първанов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *