Професионални детски снимки

Избор на фотограф при кръщение
16.06.2016
фотограф цени
История на фотографията
26.11.2016

 

 

Защо е необходимо да се правят професионални детски снимки, след като днес всеки разполага с дигитален фотоапарат и GSM с камера с много пиксели?

Родителите и особено майката, по цял ден щракат детето с телефона си. Иска да запази всяка негова муцунка, поза, всяка беля и всяко постижение. На практика, много малко от тези снимки се получават добре. Повечето от тях са размазани, не добре позиционирани, детето е мигнало или е със затворени очи или пък друго несъвършенство на снимките. Не е лесно да се правят хубави, детски снимки. Затова майката започва да мисли, да повика професионален фотограф. Такъв повод е например, първата годинка на детето, но първата хубава фотография за семейния албум би трябвало да е още при изписването на бебето от родилното. И там всеки роднина е въоръжен с телефон, но изписването е важен спомен, който трябва да се запечата в качествена фотография.

До първата годинка детето се развива доста интензивно, то се променя буквално всеки ден. Затова поне два три пъти до навършването на година, е препоръчително да се направят професионални, детски снимки. През този период обикновено се извършва кръщението на детето, от него също трябва да останат красиви фотографии, и за това, за този момент е необходимо да наемете професионален фотограф при кръщение.

За да се проследи порастването след първата годинка, е достатъчно всяка година да се правят фотографии от професионален фотограф. Това може да е на рождения ден на детето или на Коледа. Но интересни снимки биха се получили и на открито – в парка, на плажа, на някой детски атракцион и т.н.

Друг важен момент, който трябва да остави снимки в албума е първия учебен ден.

Има и други събития от училището, които трябва да се снимат. Първото участие в пиеса или състезание, първите награди и успехи.

Да набележим план за професионални, детски снимки: 

Преди раждането

Не забравяйте, че историята на всеки човек започва преди раждането му. Напоследък е много модерно да се правят интересни колажи от снимки, по време на бременността.

Проследявайки порастването на корема, се отразява и растежа на бебето. Последната снимка от тази поредица е майката с детето в ръце, а първата е теста за бременност или снимката от ултразвука. Някои родители си правят оригинални снимки в очакване на бебето. Като се снимат с някаква вещ, която символизира очакването – рамка, табелка с дата, детски обувки, биберон и други.

Изписването на детето

На прага на родилното отделение, снимки на майката и детето, бебето с двамата родители, както и на цялото семейство.

Снимки през първата година

Една две снимки през равни интервали от време. За снимките облечете детето в най- атрактивните му дрешки.

Първия рожден ден

Снимка от самия рожден ден или в периода около него.

Кръщението

Фотографии от храма, в който се кръщава детето.

Снимки от Коледа и рождените дни на детето 

Училищни фотографии

Първия учебен ден.Снимки с награди, с театрални и фолклорни костюми, завършване  на учебната година.

Декора за вдъхновяващи детски снимки, трябва да е красив и интересен. Трябва да се използва всяка празнична декорация, атракция, красиви природни пейзажи и други. В някои професионални, детски снимки е добре да присъстват родители, учители, играчките на детето и домашните любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *