3 съвета за по-детайлни изображения

Характеристики на детския фотограф
17.03.2015
фотография цени
5 важни аксесоари за новия фотоапарат
01.06.2015

Важен елемент от фотографията е все ясни и отчетливи изображения!
Откакто цифровите фотоапарати станаха така масово явление на пазара, то и потребители-любители на фотографията и технологиите, често остават подведени в управлението им. Как да направим по-детайлни снимки и качеството на изображенията да е на ниво професионална фотография, предлагаме ви да научите сега:
Напреднал метод на фокусиране
Една от най-впечатляващите постижения на съвременните огледално-рефлексни фотоапарати е подобренията с акцент системи, вградени в камерата. С модерни камери, вие сте в състояние да използвате различни режими на фокусиране и да проследите движещ се обект.
Lens Calibration – става дума за обратно фокусиране или пред фокусиране. С течение на времето, обективът ще започне да губи фокуса си малко и леко пред или зад обекта. Това е естествено явление с лещите, поради което след няколко години на интензивна употреба, лещите се нуждаят от почистване и калибровка.
Flash Sync
Ако вашият фотоапарат разполага с вградена светкавица, това вероятно се дължи на някои настройки флаш. Може би най-практичната настройката, освен регулиране на силата е задната щора. Тази настройка прави внезапено точно святкане преди края на експозицията, вместо в началото.
Можете да използвате тази настройка, във връзка с бавната скорост на затвора, за да се покаже движението на обекта. Затворът ще се отвори и да изложи на околната светлина, след което светкавицата ще замръзне в последния момент на действие, така че да не е размазано. Тази техника се използва широко спортната фотография.
Lens-Calibration-System – тази функция може да бъде сложна за инсталиране и използване, но е добре, когато се извършва правилно. Има различни техники и софтуер, които могат да ви помогнат с калибрирането на вашите лещи, но често, ще имате нужда от калибриране диаграма, за да помогне за измерване на различията. Това е препоръчително да калибрирате лещи редовно, особено ако намерите някои от вашите лещи са изключени, когато застреля широко отворени.
В рамките на последните няколко години, производителите на камерата са добавили функция в някои модели, които дават възможност да калибриране, без да е необходимо друго. Положителното в цялата работа е, че фотоапаратът може автоматично да компенсира всяка липса още преди да вземете снимката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *