5 важни аксесоари за новия фотоапарат

3 съвета за по-детайлни изображения
28.05.2015
фотографски услуги цени
Какво е love-story?
23.06.2015
фотография цени

След като имате компактна система фотоапарат и камера или DSLR, съществуват много аксесоари, които ще направят живота по-лесен за фотографските ви снимки. Възползвайте се от сезонните продажби на чантата и други фотографски аксесоари: трансформирайте вашите снимки в творения на изкуството.
Как да стане снимането по-лесно с избора на аксесоари за фотоапарат:
Чана или раница – ако имате фотоапарат с малък обектив чантичката за него може да не изглежда от съществено значение, но това е един добър начин да защитите техниката си. Докато пътувате, при лошо време от дъжд или прах, аксесоар като чантичка ще е идеален за предпазване и защита. Освен това чантата няма да пази само обектива, но и ще е от полза за прилежно и подредено носене на всички джаджи.
Фото раниците са чудесен начин да пренасяте всичко и на куп на дълги разстояния или неравен терен.
Чантите носене през рамо на фотоапарати дават бърз достъп и лекота на теглото. Такива могат да са практични по време на кратки снимки.
Статив – стативът за професионалния фотоапарат е от съществено значение, тъй като осигурява метод за провеждане на изключително прецизни и пълни с подробности снимки.
Не се изкушавайте да си купите евтин, крехък статив. Ако искате стабилна основа, която да не се поклаща при всяко докосване и прецизно качество на снимките, то това е един от важните аксесоари за всеки фотограф.
На пазара се предлагат модели стативи, които са почти до нивото на очите и позволяват да снимате близо до земята.
Като правило алуминиевите стативи са по-здрави и по-евтини от тези изработени с въглеродни влакна. Първите обаче са и по-тежки за носене.
Глава за статив – много стативи се продават като комплект с глава, но може да ги закупите отделно, което ще ви даде възможност да изберете главата, която подхожда на начина, по който желаете.
Ябълковидна глава за стативи може да бъдат използвана за всеки тип фотография. Те са особено добре адаптирани към натюрморт и макро фотография, когато обективът трябва да се прекара през странни ъгли.
Въпреки това, те могат да се окажат спънка при използването им в снимки за пейзажи. Такива не позволяват лекота при запазване хоризонт в рамката. Това е, момента, в който трипътни стативи и глави са полезни, защото обективът може да бъде преместен в три равнини индивидуално.
Дистанционно освобождаване – такова позволява да се забави затварянето, без да докосвате фотоапарата. Този метод е полезен за по-дълги експозиции, когато камерата е на статив, тъй като се избягва въвеждане на нежелано люлеенето на фотоапарата.
Много модели действат като таймер, който дава възможност да се предприемат експозиции за по-дълъг от 30 секунди периоди на заснемане. Такива дават право да предприемете серия от снимки на определени интервали и таймера за определен период от време.
Филтри – моделите филтри с неутрална плътност са невероятно популярни, защото дават възможност да издържат продължително на дневна светлина. Те са по-удобни, когато искате да снимате с много широк отвор за ярка светлина.
В същото време, завършили и неутрални филтри ви позволяват да се балансира експозицията на светло небе с по-тъмен преден план. Поляризационните филтри са полезни за ограничаване на тласъка на насищане и контраст.
Филтрите идват в две разновидности – кръгли и квадратни. Кръглите филтри и винт в резбата на предната част на обектива в определен размер се монтира на края на лещата.
Кръглите филтри са бързи и лесни за използване, но трябва да бъдат избирани в правилния размер, спрямо всеки обектив.
Квадратните филтри за обектива могат да бъдат прехвърляни между лещи с помощта на различни по големина пръстени и адаптер. Те са единственият реален избор при използване на завършилите филтри като делението трябва да се намира точно на място над сцената във визьора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *